top of page

Alexander-tekniikka työelämässä...

Alexander-tekniikka on henkilökohtaisen joustavuuden työkalu. Sen avulla työntekijä oppii sopeutumaan työelämän muutoksiin. Myös suhde muutokseen yleensä muuttuu: työntekijästä tulee aktiivinen toimija muutoksessa ja hän pystyy myös ohjaamaan muutosta. Tällaisena tekniikka toimii myös organisatorisen muutoksen työvälineenä.
Työnantaja

Mieti, kuinka paljon sinun yrityksesi säästäisi, jos henkilöstön sairauspoissaolot vähenisivät yli 30% tai työntekijöiden päivittäinen työteho nousisi 70%!

Työntekijä
  • Opit löytämään helpoimmat työasennot ilman turhaa työtä tai jännittämistä.

  • Opit työtavat, jotka eivät rasita selkää, niskaa ja hartioita.

  • Tekniikka auttaa myös toimimaan tehokkaammin stressaavissa tilanteissa.

Muusikoille...

Olin kerran nuorena Lontoossa kuuntelemassa Lontoon filharmonisen orkesterin konserttia. Jäin tuijottamaan hämmästyneenä yhtä viulistia, joka ei näyttänyt kannattelevan viuluaan ollenkaan. Viulu tuntui leijuvan ilmassa viulistin soitettavana.

En saanut tätä keveyden ja vaivattomuuden tuntua mielestäni naulakoilla, joten änkesin pukuhuoneisiin ja etsin viulistin käsiini. Minun oli pakko saada selville, mistä soittamisen helppous oikein johtui. Ilmeni, että hän oli ottanut Alexander-tekniikan yksityistunteja. En ollut tuolloin vielä itse tutustunut tekniikkaan, mutta tuon viulistin kohtaaminen jäi mieleeni ja oli yksi niistä syistä, miksi myöhemmin hankkiuduin tunneille.

Tätä samaa keveyttä opetan nyt itse. Tunneillani käy sekä klassisia että moderneja muusikoita ja laulajia. Opetan lähestymään kutakin instrumenttia siten, että primäärinen instrumentti eli oma keho toimii mahdollisimman helposti ja tehokkaasti. Tällöin myös lauluääni tai soitettavat ulkoiset instrumentit soivat parhaalla mahdollisella tavalla. Teen myös tilauksesta kursseja ryhmille.

Urheilijoille ja liikkujille...

Luonnolla ei ole varaa tehottomuuteen. Tämän vuoksi ihmiset ovat kehittyneet evoluutiossa toimimaan mahdollisimman tehokkaasti mahdollisimman pienellä ponnistuksella. Alexander-tekniikan tunneilla ja kursseilla opit vähentämään tiedostamattomia tai tiedostettuja huonoja kehonkäyttötottumuksia. Tällöin kehosi tasapaino- ja liikerefleksit saavat mahdollisuuden toimia tehokkaasti. Et joudu enää ponnistelemaan a) toistaaksesi näitä tottumuksia tai b) pitääksesi itseäsi pystyssä. Näin sinun tehtäväksesi jää pelkkä urheilu. Pääset vähemmällä ja suorituksesi paranevat.

Yksi esimerkki tulee punttisalilta. Lajiohjaaja seurasi työskentelyäni hauiskääntöjä tekevän urheilijan kanssa. Hetken kuluttua hän huudahti: ” Fantastista! Yleensä hauiskäännöissä nostaja heiluu holtittomasti ja rasitus menee minne sattuu. Sun työskentely vakauttaa nostajan koko kehon ja rasitus menee juuri sinne, mihin se halutaan!”

My Approach

Kenelle tahansa!

Muutaman vuoden takaisessa tutkimuksessa todettiin, että yhdistämällä Alexander-tekniikka ja fysioterapia saadaan tehokkaita tuloksia selkäkivuista kärsivien potilaiden hoidossa.

Kokonaisvaltainen koulutuspaketti

1

Haitallisten tottumusten havaitseminen ja lopettaminen

2

Käsien vaivaton käyttö

3

Selkä – Kiva vai kipeä?

4

Äänenkäyttö ja hengitys

5

Stressin hallinta

6

Some-niskan ehkäisy

Teen kokonaisvaltaisia koulutuspaketteja, joissa kuudella kerralla käsitellään haitallisten tottumusten purkamista erilaisten arkeen kuuluvien teemojen kautta. Yhden opetuskerran pituus on ryhmille 60 minuuttia ja yksityistunneilla 40 minuuttia.

 

Kuuden kerran kokonaisuudesta osallistujat oppivat muun muassa:

 

  • ehkäisemään selkäkipujaan ja muita tuki- ja liikuntaelinvaivojaan

  • joustavuutta ja paineensietokykyä

  • parantamaan päivittäistä työtehoaan

  • löytämään helpommin vaivattomia työasentoja

  • liikkumaan kevyemmin

  • ajattelemaan luovemmin

Opetuskokonaisuudet voidaan toteuttaa online tai lähiopetuksina. 

bottom of page